E-mut: jouw dossier

​Via e-mut, ons internetloket, kan je jouw ziekenfondszaken gemakkelijk beheren zonder naar een kantoor te komen, te telefoneren of mailen.

Meld je aan

Wat kan je doen?

Via het e-mut kan je een aantal ziekenfondszaken online afhandelen. 

je betalingen en ontvangsten nakijken

Je kan voor alle personen op je lidboekje alle terugbetalingen en uitkeringen opvolgen.  

 • Je krijgt een overzichtelijke historiek van  alle financiële verrichtingen tussen jou en ons ziekenfonds. Dit zijn terugbetalingen maar ook uitkeringen en premies.
 • Je kan deze gegevens opzoeken per persoon en per rekening. Alle gegevens die op getuigschriften vermeld staan vind je terug in een overzicht (naam van de dokter, datum, tarief, terugbetaald bedrag, omschrijving van de verstrekker, ...).
 • Indien je wenst wenst kan je alles afprinten. 

Gegevens nakijken en documenten aanvragen 

 • Je kan voor alle personen op je lidboekje de persoonlijke gegevens nakijken: van adres tot financieel rekeningnummer, en of je SIS-kaart nog geldig is.
 • Je kan voor alle personen op u je lidboekje nakijken of u je in orde bent met de bijdrage. Ook de status van volmacht en inschrijving bij het internetloket kan je nakijken.
 • Je kan ook snel en gemakkelijk je roze klevers en documenten aanvragen bij het internetloket.

je maximumfactuur (MAF) nakijken

Je kan kunt maf-teller gemakkelijk nakijken. Je kan terugvinden hoe het gesteld is met de remgeldtellers van jegezin en of er bepaalde drempels overschreden zijn waarna je een terugbetalingen ontvangt.

Hoe staat het met je GMD

Als je een Globaal Medisch Dossier (GMD) hebt afgesloten met je arts, dan krijgt je een overzicht van je gegevens zoals de startdatum en het type voordeel dat je geniet.

Tussenstand jongerensparen

Indien je aan Jongerensparen doet dan kan u je nagaan hoeveel je al gespaard hebt.

Inschrijven en inloggen

Je kan je aanmelden via je rijksregisternummer of via je elektronische idenditeitskaart (eID). Na ontvangst van je wachtwoord kan je dag en nacht het internetloket gebruiken. Je kan ook je wachtwoord veranderen naar een persoonlijk wachtwoord.

Via je rijksregisternummer

Neem voor je registratie je rijksregisternummer bij de hand. Je vindt je nummer op je SIS-kaart of identiteitskaart (formaat 123456-123-12). 

 1. Klik links onderaan op 'nieuwe gebruiker' .
 2. Vul je rijksregisternummer in en accepteer de voorwaarden.
 3. Je aanvraag is klaar. Voor personen ten laste op je lidboekje ouder dan 16 jaar wordt automatisch een eigen gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt.
 4. Per post en geadresseerd aan je officieel bij ons gekend adres ontvangt je dan een paar dagen later uw gebruikersnaam en een wachtwoord.   

Via je eID

Indien je over een kaartlezer beschikt, kan je aanloggen via eID met je identiteitskaart en pincode. Enkele dagen later krijg je via de post ook nog een brief met een persoonlijk paswoord. Aan de hand van dit paswoord en je rijksregisternummer kan je later ook altijd aanloggen indien je geen kaartlezer bij de hand geeft.
 1. Plaats je identiteitskaart in de kaartlezer en klik op 'Aanmelden'. 
 2. Je krijgt de vraag of de web toepassing jeeID identiteitsgegevens mag gebruiken. Klik  op “ja”.
 3. Nadien krijgt een pop-up waar je jouw pincode invult. Klik terug op “ja”.

Je privacy? 

Je persoonlijk dossier is bijzonder goed beschermd en is enkel toegankelijk voor jou. Wij garanderen dat de communicatie op een sterk beveiligde manier plaatsvindt.

Nog vragen?

Openingsuren en diensten

Op de kantoorpagina kan je een 'eigen' kantoor kiezen

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

Tel:
056 230 230